Most kezdenéd?

Oktatunk Manó (Baba) tornát, Bukfenc Ovis tornát, Hobby tornát és versenytornát. Igyekszünk minél több lábon állni, hogy az igények széles spektrumát ki tudjuk elégíteni, és mindenki az igényeinek megfelelő mozgáslehetőséget találja meg tornatermünkben.

Sport klubunkban már a babák (1-3 éves korig) is tornáznak a Manó csoportban. Kis manóink anyukájukkal, apukájukkal vagy éppen a nagyszüleikkel fedezik fel a mozgásban rejlő örömöket és hétről-hétre csodálatos mozgásbeli változásokon mennek át. A mászó vagy karon ülő babák egyik pillanatról a másikra önállóan kezdenek mozogni a tornateremben, a különböző tornaszerek kíváncsiságot keltenek a kicsikben, ezáltal fokozódik tevékenységük, és mozgástapasztalatokat gyűjtenek.

A Manó torna időpontja (szeptember 4-től):

  • kedd 09.00 – 10.00 és 10.00 – 11.00,
  • péntek 10.00 – 11.00

A babatorna után jön a Bukfenc ovis torna (3-6 éves korig), ahol a gyerekek kezdik megismerni a testük mozgásait és félelmüket leküzdve felpattannak a 8 méter hosszú gumiasztalra, végigsétálnak a gerendákon, beugranak a szivacsgödörbe egy önfeledt ugrándozásra, felmásznak a kötélre vagy a bordásfalra, bukfenceznek a pihe-puha szivacsokon, kúsznak az alagútban, érdekes gyakorlatokat végeznek a tükör előtt.

A Bukfenc ovis torna időpontja (szeptember 12-től):

  • szerda 17.00 – 18.00

Hobby csoportunk (6-12 éves korig) nagyon népszerű. Azokat a lányokat (és fiúkat), akik nem akarnak versenyszerűen tornázni vagy idejükbe nem fér bele, kevésbé tehetségesek, nincs önbizalmuk vagy tartás és mozgásjavító tornára van szükségük, rendszeres munkára, alkalmazkodásra szoktatjuk a Hobby torna foglalkozásai alatt.

A Hobby csoportba járók, heti 2 edzéssel kiválthatják a kötelező testnevelés órát, hiszen egyesületünk jogosult a törvényileg előírt igazolás kiadására.

A Hobby csoport edzéseinek időpontja (szeptember 10-től):

  • hétfő és szerda 18.00 – 19.00

A Bukfenc ovis csoportból és Hobby csoportból kiválasztjuk a 2013 – 2014-ben született fiatal tehetségeket, akiket felkészítünk a szertorna magasabb szintjei felé. A kiválasztott lányok a Zsebibaba csoportban tornázhatnak, ahol megismerkedhetnek a torna sportággal. Ők általában heti 2 alkalommal jó hangulatú edzéseken vesznek részt és a képességeikhez mért terhelést kapják. Megtanulják a szokatlan helyzetekben is irányítani testüket, testrészeiket, megtanulják a torna egyensúly, ritmus és dinamikai alapelemeit, leküzdik félelmüket, lazaságra, hajlékonyságra tesznek szert játékos keretek között. A Zsebibaba csoportba kizárólag az edzők javaslata alapján lehet bekerülni!

Tini torna csoportunkba is edzői javaslat alapján lehet bekerülni. Tini csoportunkba a Hobby csoportból választjuk ki a 10 évnél idősebb lányokat, akik már tudnak torna elemeket vagy a korábbi években tornáztak nálunk.